Dieptereiniging van grootkeuken, keukenkappen, afzuigkanaal en afzuigsysteem bijtijds uitvoeren
Een dieptereiniging van grootkeuken, bijtijds uitvoeren is noodzakelijk omdat afzuigsystemen van grootkeukens onderhevig zijn aan vervuiling.
Vooral de bereiding middels grill, teppanyaki, wok en broiler zorgen voor een flinke aanslag op het afzuigkanaal.
En de bereiding op houtskool is nog zorgelijker. Het brandrisico, en de onderhoudskosten bij houtskoolbereiding, zijn nog veel hoger.
Zonder periodiek onderhoud ontstaat er uiteindelijk een gevaarlijk vetkanaal.
Het schoonhouden van het afzuigkanaal trekt ook minder ongedierte (insecten, muizen) aan.
Voorkomen is beter dan genezen.
Inspectie en dieptereiniging van uw grootkeuken periodiek laten uitvoeren
De NEN EN 16282 norm, voor grootkeukens, schrijft voor dat afzuigsystemen iedere 6 maanden moeten worden gecontroleerd, en indien noodzakelijk, schoongemaakt moeten worden.
Halton verricht inspecties en schoonmaakwerkzaamheden. Omdat de installaties overdag veelal in bedrijf zijn, wordt dit meestal in de in de nachtelijke uren gedaan.
Schoonmaken doen we met getraind personeel. Dus niet met ingeleende studenten. Dit is noodzakelijk omdat schoonmaken vakwerk is. Door onvoldoende kennis worden afzuigkanalen in de praktijk vaak onnodig beschadigd.
Onze doelstelling is om installaties in een goede staat te houden opdat de levensduur wordt verlengd
Dieptereiniging kappen, kanalen, keukens, koelingen
Veiligheid
We dragen bij aan een gezonde en veilige werkomgeving. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze eigen collega’s. Het schoonhouden van het afzuigsysteem is essentieel voor de veiligheid, hygiëne, het energieverbruik en bedrijfszekerheid van uw installatie. We ondersteunen de continuïteit voor onze klanten, waarbij prijs en kwaliteit in gezonde balans zijn.
Dieptereiniging in combinatie met ANSUL onderhoud
Onze mensen zijn gespecialiseerd in dieptereiniging en ze zijn tevens ANSUL gecertificeerd. Wij voeren dieptereiniging en ANSUL onderhoud bij voorkeur gelijktijdig uit.
Dit is handig want in de praktijk zijn schoonmakers vaak voorzichtig met brandblussystemen (maken dit niet schoon) en ANSUL technici houden meestal niet van schoonmaken.
Halton Miwo Service zorgt dat deze twee werkzaamheden tiptop worden gedaan. Omdat beide werkzaamheden gelijktijdig door één partij worden uitgevoerd levert dit ook een besparing op.
Kennis van chemie
Technisch schoonmaken is een vak. Met goedkope krachten is het resultaat snel benedenmaats. We zien collega’s in de markt soms bovenhands met grillcleaner werken. Dit is a) niet veilig en b) grillcleaner geeft een overbodige belasting op de materialen.
Onze specialisten hebben verstand van chemicaliën en werken op een veilige en verantwoorde manier. Oppervlakken worden ‘droog’ schoon gemaakt (zonder wateroverlast). Materialen worden met de juiste schoonmaakmiddelen schoon gemaakt zonder deze onnodig te belasten. De oppervlakken worden uiteindelijk met water en een Ph-neutrale zeep gewassen. Hiermee wordt corrosie (witte uitslag) voorkomen. Kortom uw materialen zijn in goede handen.